Hírek
A Magyarországi Kovácsmíves Céh 2011. évi programterve Díszműkovács felnőttképzési tanfolyam Meghívó a 2011. évi Tisztújító Céhgyűlésre Meghívó a
"A kovácsmesterség örökségvédelme, oktatása és az internet..."
című kovácsművészeti konferenciára
A Magyarországi Kovácsmíves Céh 2010. évi programterve Nyertes pályázat - A kovácsmesterség örökségvédelme, oktatása és az Internet...

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Vése Község Önkormányzata , a Magyarországi Kovácsmíves Céh
és a Hagyományok Háza
meghirdeti az

I. ORSZÁGOS FÉMMŰVES NÉPI IPARMŰVÉSZETI PÁLYÁZATOT.

2014. július 26.-án, a Vésén megrendezendő Országos Kovácstalálkozó és Verseny keretében pályázatot hirdetünk kovácsok, rézművesek, ötvösök , kés és fegyverművesek , és más fémes szakmák kézművesei számára. Várjuk mindazon kézművesek jelentkezését, akik fémes mesterségüket művészi fokon művelik. Pályázni 1- 5db, saját tervezésű és kivitelezésű alkotással lehet, szabadon választott témával és műfajban, vegyes technikával és többféle anyag kombinációjával is. A pályázatra beadott műveket népi iparművészeti zsűri bírálja el, és az 1., 2., 3. díj odaítélése mellett a megfelelőnek elismert munkákat népi iparművészeti zsűri számokkal hitelesíti.

A pályázatra 2014. június 30.-ig írásban, postai vagy elektronikus úton lehet jelentkezni a következő címeken:
Takáts Zoltán 2097 Pilisborosjenő Szt. Donát u. 35. takats.zoltan1@t-online.hu
A jelentkezésnek tartalmaznia kell a pályázó nevét, címét, elérhetőségeit , a pályázatra szánt munkák számát, megnevezését, méretét, jellemző anyagát, technikáját.
A pályázatra benyújtott maximum. 5 alkotás mellett zsűriztetésre korlátlan számú munka adható be, az érvényes általános zsűriztetési díj 1500 ft. megfizetése mellett. A jelentkezéskor ezek darabszámát és adatait is fel kell tüntetni.
A pályázati és zsűrire szánt anyagot 2014. július 15.-től,2014. július 26. de. 10.ó.-ig. az Országos Kovácstalálkozó megnyitásáig kell a Vései Polgármesteri Hivatalba eljutatni, illetve július 26.án a találkozó helyszínén a vései kovácsmúzeumban átadni.

A pályázat és a népi iparművészeti zsűri bírálati eredmény hirdetésére , illetve a díjak ünnepélyes átadására az Országos Kovácstalálkozó zárásakor, 2014. július 20.-án , 19 órakor kerül sor.
Díjak: 1 díj: 50 000 ft. 2. díj: 30 000 ft. .3.díj: 20 000 ft.
A díjazott, és a legjobbnak ítélt munkákat kiállítjuk 2014 augusztus 16-20 között a budavári Mesterségek Ünnepén,ahol az idei kiemelt téma a fémművesség, valamint egy később meghatározandó időpontban bemutatjuk a Népi Iparművészeti Múzeumban.

Tisztelt fémműves Kollégák! Várjuk jelentkezésüket és részvételüket az I. fémműves pályázaton, melyet hagyományteremtőnek szánunk. Szakmai fórumokon sokszor felvetett kívánság volt, hogy a fémműves szakágnak is legyen országos pályázata , valamint legyen alkalom szakági zsűriztetésre, ahol a szakmai hozzáértés a lehető legmagasabb szinten biztosított. A most meghirdetett pályázat ezeket a kívánságokat hivatott kielégíteni, bízunk benne, hogy sokan fognak élni a lehetőséggel!

Találkozzunk 2014 július 26.-án Vésén, az Országos Kovácstalálkozón!

Vése Község Önkormányzata, Magyarországi Kovácsmíves Céh, Hagyományok Háza

vissza az oldal tetejére