MAGYAR KOVÁCSOK SIKERE AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN

  • Dátum: 2017. december 13.
  • Kategória:Hírek

Céhünk két tagja is kitüntetést kapott munkájáért

Örömmel jelentjük be, hogy Céhünk két tagja is kitüntetést kapott munkájáért. Ezúton is gratulálunk Németh Szabolcsnak és Szombathy Gábornak!

2017-ben a magyarokból álló Covax Design nyerte el a rangos Stanford White építészeti díjat Szakmai tudás és kézművesség (Craftsmanship and Artisanship) kategóriában. A díj átadására december 6-án a New York Metropolitan Clubban került sor.

A kiemelkedő elismerést a zsűri a Yale Egyetem újonnan átadott kollégiumai számára készített négy, egyedi stílusú és szerkezetű főkapuért ítélte oda, melyet Kovács Zoltán vezetésével két magyar mester, Németh Szabolcs és Szombathy Gábor  kovácsolt 14 hónapon át. A terveket a New York-i székhelyű, világszerte elismert Robert A.M. Stern Építészeti Iroda készítette, amely szintén a díjazottak között szerepelt.

Hatalmas elismerés és kiváltság megkapni ezt a kitüntetést. Ez igazolja csapatunk kemény munkáját, amelynek alapértéke a kézművesség tisztelete, a generációkról generációkra felhalmozott mesterségbeli tudás megőrzése. Nagy dicsőség csapatunknak, hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy maradandót alkothattunk” – fogalmazott Kovács Zoltán a honlapján olvasható bejegyzésben.

A COVAX Design-t 2005-ben Kovács Zoltán és Tóth Anita Tünde alapította, a cég 2014 óta működik New Jersey államban, cliftoni székhellyel. A munka befejeztével Németh Szabolcs az Egyesült Államokban maradt, a Covax Designnál dolgozik, Szombathy Gábor visszatért Magyarországra, zsámbéki műhelyébe. A kapcsolat azóta sem szakadt meg, a kiváló mesterek készülnek a következő kihívásra.

Az Institute of Classical Architecture and Art / ICA&A (Klasszikus Építészeti és Művészeti Intézet) díját Stanford White (1853–1906) emlékére alapították, aki a XIX. sz. végének vezető építésze volt New Yorkban. Az intézet minden évben a legkiemelkedőbb teljesítményt díjazza építészet, belsőépítészet, kertépítészet, városépítészet, szakmai tudás & kézművesség kategóriában, immár hatodik alkalommal.

Takáts Zoltán céhmester

OSZD MEG EZT A HÍRT BÁRMELYIK FÓRUMON, AHOL SZERETNÉD

OSZD MEG EZT A HÍRT BÁRMELYIK FÓRUMON, AHOL SZERETNÉD

FRISS HÍREK

FRISS HÍREK

2021-05-06T11:58:24+02:00
Go to Top