„FÉM A FÉMMEL” PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Pályázati felhívás

A Magyarországi Kovácsmíves Céh és a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége támogatásával Országos Népi Iparművészeti fémműves alkotói pályázatot hirdet „Fém a fémmel” címmel.

A pályázat célja: szeretnénk ráirányítani a figyelmet a fémes szakmák fontosságára, a hagyományos régi és a mai új technikák bemutatására. A pályázatra olyan alkotásokat várunk, ahol a fémmel foglalkozó népművészek a különböző fémes alapanyagok sokrétű felhasználását mutatják be a hagyományos motívumkincsből kiindulva.

A pályázók köre: várjuk a kovács, késes, réz-, bronz-, ónműves, ötvös, díszműbádogos, és minden más fémműves mesterség képviselőit, akik hagyományos kézműves technikákkal és szellemiséggel alkotnak, és a pályázati alkotásuk zsűriszámmal rendelkezik.

Pályázni lehet: minden olyan fémes pályamunkával, amely a Hagyományok Háza minősítése után népi iparművészei zsűriszámmal rendelkezik, amely 2020. után készült, és más pályázatokon nem szerepelt.

Amennyiben a pályázatra szánt alkotások, még nincsenek zsűriztetve, akkor azokat a Hagyományok Háza által meghirdetett, 2024.június 5-én Veszprémben tartandó alkalmon lehet lezsűriztetni. A veszprémi zsűrizésre való jelentkezés határideje: 2024. április 30.

A bírálatot követően a zsűrizett tárgyakat egyesületünk Székesfehérvárra szállítja, ahol a Népművészeti Egyesületek Szövetségének Fémes Szakbizottsága döntése alapján I., II. és III. díjat ítélünk oda.

A zsűrire való jelentkezés feltételei a Hagyományok Háza honlapján találhatók:
https://zsuri.hagyomanyokhaza.hu/

A veszprémi zsűrizésre beadott pályamunkákat a zsűrizés napján, 2024. június 5-én 8 és 9 óra között lehet leadni az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban, melynek címe: 8200 Veszprém, Komakút tér 3.

A pályamunkák 2024. június 1-i beérkezési határidővel postai úton is elküldhetők a Fehérvári Kézművesek Egyesülete címére: 8000 Székesfehérvár, Rác utca 27. A postán kapott pályamunkákat 2024. június 5-én a veszprémi zsűrihelyre szállítjuk, zsűrizés után pedig visszaszállítjuk Székesfehérvárra, ahol a Tűzzel-vassal Fesztivál idejéig tároljuk.

Az alkotások mindegyikén kérjük feltüntetni az alkotó nevét és az alkotás megnevezését!

Kiállítás: a pályázatra benyújtott, zsűriszámmal rendelkező alkotásokat Székesfehérváron, a XX. Tűzzel-vassal Fesztiválon 2024. június 22-én a Fesztivál ideje alatt kiállítjuk, mely kiállítás ezen a napon 9 – 18 óra között megtekinthető. A pályázat eredményhirdetését a Fesztivál nyitóünnepén 2024. június 22-én 9 órakor tartjuk meg.

Jelentkezési határidő: a jelentkezési lapot 2024.március 31-ig lehet benyújtani elektronikus úton.

A pályázati anyagok leadása 2024. június 1-én 10 –18 óráig Székesfehérvár Rác utca 27. szám alatt személyesen, vagy postai úton június 1-ig történhet.

További információk:

A pályázattal kapcsolatos információk, jelentkezési lapok az egyesület honlapjáról is elérhetők, letölthetők.

https://www.fehervarikezmuvesek.hu/

A pályázattal és a zsűrizéssel kapcsolatban információt, segítséget telefonon és emailben biztosítunk.

Szenczi Jánosné egyesületi elnök +36 20 259 2952 email: kezmuvesek@gmail.com

Takáts Zoltán MKC atyamestere +36 20 347 8837

OSZD MEG EZT A HÍRT BÁRMELYIK FÓRUMON, AHOL SZERETNÉD

OSZD MEG EZT A HÍRT BÁRMELYIK FÓRUMON, AHOL SZERETNÉD

FRISS HÍREK

FRISS HÍREK

2024-03-11T20:54:39+01:00
Go to Top